Vilket företagslarm ska du välja?
Att skydda din verksamhet och dina lokaler från obehöriga är viktigt. Det är viktigt att kunna skydda dina anställda från överfall och att kunna ställa in larm som går om någon försöker ta sig in. För inbrott och skadegörelse är inte helt ovanligt.
Beroende på verksamhet kan den vara mer utsatt än andra. Butiker som har dyrbara föremål eller har öppet sent på nätterna när få rör sig ute, till exempel. Det finns många olika sätt att skydda ditt företag och dina anställda. Därför kan det vara bra att veta lite om de olika alternativen.
Olika typer av företagslarm
Att välja företagslarm kan vara lite av en djungel men det finns några vanliga varianter som är extra bra att ha i åtanke i valet. Företagslarm som har direktuppkoppling mot bevakningsföretag är bra. Här är det bra om det ingår fria utryckningar i ditt företagslarm. Framför allt om du är i ett utsatt område och vill ha total kontroll över dina lokaler.
Personlarm om arbetsplatsen kan vara riskfylld. Vissa yrkesgrupper som exempelvis inom missbruksvården måste ha tillgång till larm. Det kan också vara bra i butiker som har nattöppet.
Larmbågar som skyddar mot stölder och snatteri ger en bra effekt och kan skydda allt från enstaka dyrbara varor till hela sortiment. Olika larmbågar kan kombineras med olika tilläggsalternativ. Vissa verksamheter kan också kombineras med fördel med kameraövervakning. Det är dock viktigt med tillstånd för kameraövervakning.
Företagslarm för alla verksamheter
Innan du installerar företagslarm är det bra att utvärdera behovet. Räcker det med att det finns larm som går om någon skulle bryta sig in eller behövs mer omfattande åtgärder? Modern teknik tillåter avancerad övervakning. Samtidig är det en extra kostnad, därför kan det vara bra att värdera utifrån kostnaderna om något blir stulet. Om du är osäker på huruvida du exempelvis måste förse din personal med personlarm enligt lag kan du kontrollera detta hos Arbetsmiljöverket.